Editorial Policies

Focus and Scope

Jurnal Mutiara Pendidikan fokus kepada dosen, mahasiswa, dan peneliti di bidang pendidikan anak usia dini. Adapun cakupan dari jurnal ini adalah sebagai berikut.

1. Aspek perkembangan anak (Nilai agama dan Moral, Kognitif, bahasa, fisik motorik, sosial emosional, dan seni)
2. Anak berkebutuhan khusus / PAUD inklusi
Parenting
3. Manajemen PAUD
4. Kesehatan dan gizi anak usia dini
5. Kurikulum, media dan pembelajaran AUD
6. Asesmen AUD
7. Psikologi anak usia dini
8. Inovasi dan isu terkini yang berkaitan dengan pendidikan anak usia dini

Section Policies

Articles

Checked Open Submissions Checked Indexed Checked Peer Reviewed

Publication Frequency

Terbit dua kali dalam satu tahun (6 Bulanan) yaitu oada bulan Februari dan Agustus.

Open Access Policy

This journal provides immediate open access to its content on the principle that making research freely available to the public supports a greater global exchange of knowledge.

Archiving

This journal utilizes the LOCKSS system to create a distributed archiving system among participating libraries and permits those libraries to create permanent archives of the journal for purposes of preservation and restoration. More...